Bouw steilste indoorpiste van Europa bij SnowWorld is gestart!

Bouw steilste indoorpiste van Europa bij SnowWorld is gestart!

Bouw steilste indoorpiste van Europa bij SnowWorld is gestart! 900 390 Mees Ruimte & Milieu

Koos Hendriks, CEO van SnowWorld, had 10 jaar geleden al het plan om de mogelijkheden van het sneeuwcentrum fors uit te breiden. Het werd een moeilijke tocht, met de nodige drempels en valkuilen, maar in september van dit jaar gaat zijn droom in vervulling. Medio september beschikt SnowWorld over een sneeuwpiste die verlengd wordt naar 300 meter. Hierdoor ontstaat de steilste indoorbaan van Europa, vanaf een hoogte van 70 meter boven NAP. Op deze verlengde baan kunnen internationale snowboard-wedstrijden gehouden worden en olympische ski- & snowboardteams uit binnen- en buitenland zullen nu in Zoetermeer hun trainingskamp opslaan. “Mc Kinsey had na onderzoek geconcludeerd dat zo’n project nooit gerealiseerd kon worden, vanwege de complexiteit om hiervoor toestemming te krijgen. Dat het er nu toch komt, zegt iets over de toegevoegde waarde van Mees” aldus Hendriks.

Het is een bijzonder project, omdat naast de enorme hoogte boven NAP, de baan gerealiseerd wordt op een voormalige puinstort. Om op die ondergrond een dergelijke installatie te bouwen, moest de aannemer een speciale constructie bouwen. Hiermee moeten de enorme krachten verwerkt en gecorrigeerd worden die op de baan komen. Wij zijn erg trots dat wij de verlenging van de derde baan van SnowWorld Zoetermeer mede mogelijk hebben kunnen maken.

Ook qua permissiemanagement is dit een bijzonder uitdagend traject met een bestemmingsplanwijziging, vele vergunningen, ontheffingen en meldingen. Het project kende een groot aantal bezwaarmakers, waardoor de plannen onder een vergrootglas lagen. Hierdoor was het van belang om alle procedures goed in beeld te hebben en deze op de juiste wijze te doorlopen. Het risico van vertraging tijdens het traject door procedurefouten moest zo klein mogelijk gehouden worden. Door voorafgaand aan de procedure een weldoordachte permissiestrategie uit te stippelen, waarbij wij zoveel mogelijk vergunningen, meldingen en ontheffingen hebben gecoördineerd met de benodigde bestemmingsplanprocedure, wisten we in de beroepsfase een tijdswinst van enkele jaren te behalen.

Wij feliciteren SnowWorld van harte met de verkregen toestemmingen om een skibaan van deze lengte op een bijzondere hoogte en ondergrond te realiseren!